CODEVER

GSTRAIL.EU raad de 10 adviezen aan uit de website www.codever.fr

Men zullen het nooit te veel vertellen : het gedrag van de leden moet foutloos zijn. De gids ‘CODEVER’ heeft nooit illegale of ‘onbeleefde’ praktijken toegelaten.

Meer dan nooit moet men de nieuwe leden gevoelig maken en opleiden.

We rekenen op iedereen, zowel verenigingen als professionelen om het bericht door te geven.

 1. De ‘tout-terrain’ moet op specifieke wegen en sites plaatsvinden. De verkeersbeperkingen op boeren wegen moeten het resultaat zijn van een Koninklijk besluit of een decreet. De verplichte beperkingen moeten aan de ingang van elk weg duidelijk gesignaleerd worden met verkeersborden, afsluitingen…
 2. Geen ‘off piste’. Het is duidelijk verboden om buiten de wegen te rijden die geen minimum breedte hebben van een wagen.
 3. Verwaarde tocht niet met een wedstrijd. Net als op de snelweg, een te hoge snelheid en een gebrek aan kennis van zijn voertuigkan gevaarlijk zijn en dus tot sanctiematregels leiden.
 4. Wees beleefd met de buurtbewoners, boswachterijen, landbouwers en andere trekkers. Sommigen die het rust zoeken kunnen door uw doortocht verrassend worden. Men vertraagt de snelheid als men een trekker ontmoet, men stopt de motorsals men een paardrijder tegenkomt. Rijd liever in kleine groepen. Een groet is kosteloos en altijd welkom.
 5. Respecteer de natuur, het privaat-eigendom en het kweken. Het kweken is de brood van de landbouwers en d:e natuur is onze gemeenschappelijke erfenis. Als men dit respecteert, dan berschermtmen tegelijkertijd onze hartstocht.
 6. Respecteer de staat van de wegen en hun ontvangst. De wegen zijn ook aan erosie en vochtige toestanden gevoelig. Ervoor zorgen is ook respect aan de gemeenten tonen die aan hun onderhoud zorgen.
 7. Rijd met een ‘zuiver’, conforme en stille voertuig. Het verkeersreglement is identiek als op de baan. U moet in bezit zijn van een geldig rijbewijs evenals een geldige ‘grijze kaart’. De voertuig moet verzekerd worden evenals een geldige nummerplaat hebben. Het materiaal gelinkt aan de voertuig moet conform zijn aan het verkeersreglement verlichting, knipperlichten, achteruitkijkspiegels,…
 8. Vermijd boven op de ‘geknutselde’ knaldemper.
 9. Pas uw rijvaardigheid en de nodige materiaal in functie van de weeromstandigheid.
 10. De wegen kunnen soms een gebrek aan ‘wegvastheid’ tonen. U wordt verantwoordelijk uw voertuig uit te rusten en wordt soms aangeraden om de weg niet te nemen.
 11. Respecteer de regelgeving.
 12. Als u een afsluiting, een verkeersbord met een verbod van voertuigen met motorsof een privaat eigendom tegenkomt gelieve voor een ander route te kiezen.In geval van ‘verbalisering’, bent u onverdedigbaar en de boeten kunnen zwaar zijn.
 13. Wees goed verzekerd.
 14. Buiten de verzekering ‘burgerlijkeaansprakelijkheid’ voor uw voertuig, een ‘juridische bescherming’ is onmisbaar. In geval van ‘misbruikverbalisering’ kunt u op dit manier op een gratis hulp van een advocaat rekenen.